מה נכון לעשות ומה לא נכון לעשות בפגישות?
התשובות נכתבו באופן כללי, ואינן תחליף לייעוץ פרטני/ או תורני.
תשובה:
הייתי מציע למי שקיבל אינפורמציה שגויה לכיוון ה"חיובי" בו ייפו את המציאות ואפילו שיקרו, לחשוב על המצב בו נתונים העונים והמשודכים: יש להם מטרה אחת: לגרום לו להיפגש עם ההצעות שהוא מקבל. כפי הנראה, עד עתה לא נשאו המאמצים פרי והם מנסים לגרום לכך בכל דרך, מבחינתם, הם "מציעים" כעת הצעת שידוך והם ממטירים שבח על המועמדים בדרכם הם.
אפשר כמובן לחלוק על השיטה הזו, בפרט מי שנפל קרבן, אבל אם מבינים את הנקודה הדקה הזו, כאשר מי שנכווה באינפורמציה שגויה, מגיע בעצמו לצומת הזו בה עליו להחליט האם לטייח או לומר את האמת על אי מי ממכריו – כדאי לו להיזכר במה שקרה לו ולקבל החלטה מה עליו לומר ומה לא. הוא לא האדם הראשון שנתקל במצב זה ובדיוק בשביל זה יש 'חפץ חיים' וספרים אחרים בנושאים אילו, מומלץ מאוד לעיין בהם, ואם עדיין לא מוצאים מענה – ברוך השם אכשר דרא ואפשר לפנות למורה הוראה מוסמך שיידע לענות על שאלות אילו, אפשר להיות בטוחים שהוא ענה על שאלות מהסוג הזה פעמים רבות.
פעמים רבות, האינפורמציה שגויה שלא בכוונה תחילה, כי אם בשל פערי השקפות והבדלי מנטליות. בסופו של דבר, כולנו מדברים בקודים שונים ולעיתים משונים, זה שבסביבה ובשכבת הגיל שלכם אתם מבינים האחד את השני ללא הסברים ותרגומים, בכלל לא מחייב את בן שיחכם לדעת למה התכוון המברר. לפיכך, תמיד מומלץ לדעת עם מי יש לכם עסק (מספיק ברמה הכללית והעקרונית), ואם יש לכם מכרים משותפים זה הכי טוב, ככה אתם יכולים לתת דוגמאות מהשטח ולהבין יותר האחד את השני.
בספר 'רשו"ת השידוך' מופיעים מקבץ של שאלות הראויות להישאל ומי הכתובת הנכונה בעניינם.